Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Επίδειξη ανηθικότητας από τον Τσίπρα σε πυρόπληκτη στο Μάτι: «Και να σου έδινα 2000 ευρώ, θα τα σπατάλαγες…»!

Μόνο από τα σύννεφα δεν πέσαμε μαθαίνοντας για το νέο λεκτικό ατόπημα του νυν πρωθυπουργού της Χώρας. Αυτή την φορά, δεν πρόκειται για (ένα ακόμη) δείγμα του πόσο ανιστόρητος, αγεωγράφητος και αγράμματος είναι, αλλά για ηθικού περιεχομένου πράξη.

Μετά την αλήστου μνήμης «ατάκα» του για το ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί από μόνο του (υπονοώντας φυσικά τον επερχόμενο θάνατο των άνω των 70 ετών συνταξιούχων), ο Τσίπρας έκανε μια νέα ανήθικη-κυνική δήλωση, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι για να «συμπαρασταθεί» στους πληγέντες από τις φωτιές. Όταν οι κάτοικοι της περιοχής του κατήγγειλαν ότι δεν τους έχει δοθεί καμία βοήθεια από το κράτος, η απάντηση του Τσίπρα ήταν σε στυλ «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», μιλώντας για σχολεία, υποδομές, κοινωνικούς χώρους(!) και όχι να δοθούν χρήματα.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο έκανε «το μπαμ», γυρνώντας προς μια γυναίκα, η οποία τράβηξε τα πάνδεινα στις 23 Ιουλίου, και της είπε επακριβώς τα εξής: «Και να έπαιρνες 2000 ευρώ, έτσι; Ως… Δεν θα γινόταν τίποτα. Θα τα έχανες αυτά τα χρήματα. Θα τα σπατάλαγες…». Έτσι ακριβώς, χωρίς την παραμικρή αιδώ.

Θα ήταν πολύ εύκολο (και ανώδυνο γι’ αυτόν) να αποδοθεί αυτή η αναίσχυντη δήλωσή του σε στιγμιαία αδράνεια  ή και στα στοιχεία ανοησίας και βλακείας που ανά τακτά χρονικά διαστήματα διέπουν το ύφος των δηλώσεών του. Η ουσία, όμως, έχει να κάνει με το πώς πραγματικά σκέφτεται ο Τσίπρας και οι όμοιοί του και αφορά τον βαθύ πυρήνα του περιβόητου «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», ο οποίος είναι βουτηγμένος «μέχρι το μεδούλι» στην ανηθικότητα, την απανθρωπιά, την χυδαιότητα, την κοροϊδία.

Εκείνη την στιγμή ο Τσίπρας δεν έβγαλε προς τα έξω μόνο τον εαυτό του, αλλά εξωτερίκευσε και τον πραγματικό ιδεολογικό και ψυχικό κόσμο της αριστεράς, η οποία είναι ανθελληνική, αντιλαϊκή και δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο πέρα μόνο από την προώθηση των αντιφυσικών ιδεοληψιών της.

 Ο Τσίπρας που ενδιαφέρθηκε για τον «γκέι ακτιβιστή» Ζακ Κωστόπουλο, τον «μικρό Αμίρ» και τον Αντετοκούμπο, παριστάνει τώρα τον… μέγα οικονομολόγο και υποστηρίζει ότι και να έδινε σε κάθε πυρόπληκτο 2000 ευρώ, θα ήταν… δώρο-άδωρο αφού αυτός «θα τα σπατάλαγε». Ενώ ο Τσίπρας και η υπόλοιπη εξουσιαστική κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ, που… ξέρουν από οικονομία (γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζουν επάξια τις μνημονιακές συνταγές των προκατόχων τους), θα χειριστούν πολύ καλύτερα αυτά τα 2000 ευρώ, με το να τα μοιράζουν προφανώς σε «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», στις οποίες και δεν ανήκουν οι πυρόπληκτοι.

Θα λέγαμε «Ντροπή», αλλά ποιος την έχασε για να την βρει αυτό το θλιβερό ανδρείκελο της Γερμανίας στην οικονομία και των ΗΠΑ στην γεωπολιτική;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου