Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση για τον «κατακτητή της Μακεδονίας» κάνει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το τουρκικό προξενείο!

Όπως μας πληροφορεί το έγκριτο tourkikanea, τουρκοεκδήλωση για τον κατακτητή τον Βαλκανίων, Γαζή Αχμέτ Εβρενός, διοργανώνει το γενικό προξενείο Θεσσαλονίκης.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως ο Γαζή Εβρενός που αποτελεί κεντρικό πρόσωπο της εκδηλώσεως ήταν ο Οθωμανός (αν και ελληνικής καταγωγής) κατακτητής της Μακεδονίας και της Θράκης, για τον οποίο ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ αναφέρει σε γραπτό του έργο το 1409 ότι ο Εβρενός ήταν αιμοβόρος με απαράμιλλη έχθρα για τους Χριστιανούς.

Η εκδήλωση αυτή, που φυσικά αποτελεί τουρκική πρόκληση επί ελληνικού εδάφους, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την έγκριση προφανώς του Μπουτάρη και της Ελληνικής Κυβερνήσεως του Τσίπρα και του Καμμένου.

Φυσικά, αν Έλληνες ζητούσαν αίθουσα για εκδήλωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, ο Μπουτάρης δεν θα την έδινε επικαλούμενος τον «φασισμό». Τώρα για τον μοβόρο κατακτητή των Βαλκανίων την δίνει, αν και πιθανόν είναι να παρεβρεθεί κιόλας, φορώντας οθωμανικό τουρμπάνι για να είναι μέσα στο κλίμα.

 Αξίζει να τονιστεί ότι την εκδήλωση στηρίζουν διά της χορηγίας τους οι εταιρείες: Mediterranean palace, Turkish Airlines, Nippon Μαυρογένης, M&T, MADO και ALUMIL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου