Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Οι Ουκρανοί προκαλούν ξανά την Ρωσία στην χερσόνησο της Κριμαίας

Την Κυριακή το βράδυ τρία πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, δυο κανονιοφόροι και ένα ρυμουλκό, παραβιάζοντας τις διεθνείς αρχές περί αβλαβούς διέλευσης προσπάθησαν να διαπλεύσουν τα Στενά του Κέρτς με αποτέλεσμα να δεχθούν πυρά από το ρωσικό ναυτικό, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις να συλλάβουν τα πληρώματα και τα πλοία να οδηγηθούν στο παρακείμενο ρωσικό λιμάνι του Κέρτς.

Καταφανές είναι ότι η μαριονέτα των Σιωνιστών και του ΝΑΤΟ, ο πραξικοπηματίας πρόεδρος της Δυτικής Ουκρανίας δεν βάζει μυαλό και προσπαθεί να παρασύρει την Ρωσία σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση στην περιοχή της Χερσονήσου της Κριμαίας και της Θάλασσας του Αζόφ. Υπενθυμίζουμε ότι η Κριμαία από το 2014 είναι ρωσικό έδαφος με απόφαση του Κριμαϊκού πληθυσμού και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Προφανώς και οι πραξικοπηματίες του Κιέβου δεν έχουν καταλάβει ότι η Θάλασσα του Αζόφ και τα Στενά του Κέρτς που ενώνουν την Μαύρη Θάλασσα με αυτήν του Αζόφ είναι από στρατιωτικής άποψης «ρωσικές λίμνες».

Αυτό σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι η Ρωσία έχει όλα τα μέσα για να επιβάλλει στην  περιοχή την στρατιωτική της ηγεμονία, καθώς το προσδόκιμο ζωής για κάθε εισβολέα, πολύ δε περισσότερο για υποτυπώδη ουκρανικά πολεμικά πλοιάρια, μετράται από δευτερόλεπτα έως ολίγα λεπτά. Οι Ουκρανοί το γνωρίζουν αυτό και φυσικά το γνωρίζουν τα αφεντικά τους στο ΝΑΤΟ και στο κονκλάβιο των Σιωνιστών.

 Έτσι το περιστατικό που διαδραματίστηκε προ ολίγων ωρών, με τις δύο κανονιοφόρους του ουκρανικού ναυτικού και ένα ρυμουλκό να προσπαθούν να διαπλεύσουν άνευ αδείας τα Στενά του Κέρτς  για να εισέλθουν στην Θάλασσα του Αζόφ, είναι μάλλον αυτοκτονική περιπέτεια του Ποροσένκο, εκτός και αν πίσω από όλα αυτά κρύβεται σχέδιο ενός γενικευμένου πολέμου εναντίον της Ρωσίας.

Η άποψη μας είναι ότι η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου ευρισκόμενη προ ανυπέρβλητων εσωτερικών προβλημάτων, παρ’ όλη την οικονομική βοήθεια που λαμβάνει από δυτικά κράτη, προσπαθεί να αυξήσει την δημοτικότητα του Ποροσένκο εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Σε αυτή την άποψη συγκλίνει η επιβολή στρατιωτικού νόμου για 60 ημέρες που αποφάσισε μετά το συμβάν στα Στενά του Κέρτς η κυβέρνηση του Κιέβου, με προφανή πρόθεση να ακυρωθούν ή να μετατεθούν χρονικά οι εκλογές.

Δεδομένων λοιπόν των μονοψήφιων ποσοστών δημοτικότητας του Ποροσένκο και του γεγονότος ότι δεν έχει καμία πιθανότητα επανεκλογής, είναι αυταπόδεικτο γιατί το πραξικοπηματικό ουκρανό-σιωνιστικό καθεστώς αποφάσισε να προκαλέσει μια ακόμη κρίση με την Ρωσία.

Η Ρωσία αυτό το διάστημα θα χειριστεί την κατάσταση με περισσή διπλωματική περίσκεψη, εξ άλλου οι ένοπλες δυνάμεις του Ποροσένκο δεν αποτελούν σοβαρή απειλή, και δεν θα προβεί σε ενέργειες που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν  την συνάντηση Πούτιν-Τραμπ που θα γίνει στην Σύνοδο των G-20 στο Μπουένος Άιρες στο τέλος του μήνα.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου