Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τούρκοι: Πρώην αξιωματούχος του Ερντογάν θεωρεί ως τουρκικά 18 Ελληνικά νησιά!

Πατώντας τόσο πάνω στην αυξανόμενη ένταση της επιθετικότητάς τους όσο και στην μόνιμη αδράνεια-ηττοπάθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων του «Συνταγματικού τόξου» της Ελλάδας, οι τούρκοι συνεχίζουν να δείχνουν τις επεκτατικές τους διαθέσεις σε βάρος της Χώρας μας. Έτσι, λοιπόν, ένα νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας από πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος «βάφτισε» τουρκικά 18 Ελληνικά νησιά!

Ο Γιαλίμ έχει επαναλάβει και στο παρελθόν τις εξωπραγματικές θεωρίες του περί 18 νησιών «που θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία». «Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης», ισχυρίζεται ο πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ. Ο Γιαλίμ έχει ισχυριστεί ότι η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το… 1/4 και πως τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία! Σύμφωνα με την απίθανη αυτή θεωρία, η Ελλάδα δικαιούται το 1/4 του νησιού, η Βουλγαρία το άλλο και το Μαυροβούνιο με τη Σερβία τα υπόλοιπα κομμάτια!

Το ότι ο τύπος είναι ανιστόρητος και γελοίος, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και ακίνδυνος. Από την στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία ίδιες «παλαβές» θέσεις υιοθετούν και τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Τουρκίας. Όσο για την Ελλάδα, όσο είναι εγκλωβισμένη στο ηττοπαθές δόγμα του «δεν διεκδικούμε τίποτα» και όσο δεν φροντίζει να δείχνει στους τούρκους ότι οι προκλήσεις τους θα τύχουν ανάλογης απάντησης, θα είναι υποχρεωμένη να βλέπει να επαναλαμβάνεται αυτό το σκηνικό των τουρκικών διεκδικήσεων απέναντί της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου