Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Φιάσκο Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη: Βροχή από ψέμματα – Μέχρι και ότι… έσωσε την Μακεδονία ισχυρίστηκε!

Άκρως απογοητευτική ήταν για τον πρωθυπουργό η εικόνα στο Παλαί ντε Σπόρ, παρά την μαζική κινητοποίηση αερομεταφερόμενων συριζαίων από ολόκληρη την επικράτεια για την σημερινή του ομιλία στην Θεσσαλονίκη. Τσάμπα τα λεφτά, Αλέξη Τσίπρα, για τις στρατιές των αντεθνιστών. Τελικά χρειάστηκε ο καθένας να κρατάει τέσσερις σημαίες για να μην αποκαλυφθεί η γύμνια ενός πρωθυπουργού έτοιμου προς αποχώρηση.

 Στην ομιλία του ο Τσίπρας ελάχιστα προσπάθησε να υπεραμυνθεί της επίμαχης «Συμφωνίας των Πρεσπών», κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, άλλωστε, ακόμα και για έναν μετρ του ψεύδους, όπως αυτός.

Ενδεικτικά καθαρά αναφέρουμε ότι είπε πως «δεν πουλάει, η Αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η Αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό κάνει η Αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών», φράση που φυσικά δεν στέκει σε καμία κριτική, αφού οι ίδιοι αφαιρούν τον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα από τα σχολικά βιβλία των Ελλήνων υπό τις εντολές των Σκοπιανών, την ίδια ώρα μάλιστα που ο Ζάεφ προαναγγέλλει την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα Ελληνικά Σχολεία.

Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, αποδεικνύει ψευδή και την άλλη φράση του Τσίπρα προς υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου είπε πως με αυτήν «Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα τη παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την “ΠΓΔΜ”, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας».

Ο Τσίπρας στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί υβριστικά και εναντίον του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Αυτό ήταν αναμενόμενο, άλλωστε, αφού ολόκληρο αυτό το φιάσκο που διοργάνωσε στο Παλαί Ντε Σπόρ έγινε σε απάντηση της περιοδείας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου, στην Μακεδονία μας.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί – για να αντιλαμβανόμαστε την δημοφιλία εκάστου πολιτικού Αρχηγού – πως ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής περπάτησε σε κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης άνευ αστυνομικής προστασίας, ενώ ο Τσίπρας για να μπει μέσα σε ένα κλειστό στάδιο επιστράτευσε χιλιάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Πέραν, όμως, των ύβρεων κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, ο Τσίπρας δεν είπε κάτι ουσιαστικό για την «Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά αντιθέτως προέβη σε διαφήμιση του δικού του “Success Story”, φτάνοντας να μιλήσει ακόμα και για… τέλος των πλειστηριασμών, αλλά και την γνωστή «έξοδο από τα μνημόνια».

 Ας γνωρίζει ο Τσίπρας, πρώτον ότι ο Ελληνικός Λαός δεν τρώει «κουτόχορτο» και συνεπώς αντιλαμβάνεται πότε τον «δουλεύουν» και δεύτερον ότι τα Εθνικά Θέματα και η Μακεδονία μας δεν εξαγοράζονται ακόμα και αν το “success story” του ίσχυε έστω και κατ’ ελάχιστον.

Κώστας Αλεξανδράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου