Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τσαβούσογλου: Με τα γεωτρύπανα και τους στρατιώτες μας θα προχωρήσουμε στις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο - «Γκρίζα ζώνη» τα Ίμια!

Σαφέστατος ως προς τις πολεμικές απειλές του έναντι της Ελλάδας ήταν ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του που έγινε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της τουρκικής κυβέρνησης για το 2019.

«Πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας», είπε αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Όσον αφορά τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο μας, ο Τσαβούσογλου διέλυσε όλες τις ψευδαισθήσεις των Κυπρίων και Ελλαδιτών πολιτικάντηδων, ότι δήθεν θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν με τους τούρκους. Συγκεκριμένα, είπε: «σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα στη Κύπρο, να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ».

Στο τέλος της αναφοράς του επεφύλαξε μία πρόκληση προς τον Καμμένο και τον Τσίπρα, να τον διαψεύσουν: «Μετά την κρίση των Ιμίων, δεν υπήρξε καμιά ντε φάκτο αλλαγή στο καθεστώς των νησίδων του Αιγαίου. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησίδων δεν καθορίζεται ακριβώς ούτε στη συνθήκη της Λωζάννης το 1923, ούτε στη συνθήκη των Παρισίων το 1947».

Κοινώς, ο Τσαβούσογλου είπε ευθαρσώς ότι τα Ίμια είναι «γκρίζα ζώνη». Μπορεί ο Καμμένος ή ο ΥΠΕΞ Τσίπρας να τον διαψεύσουν;

Τι έχει να πει άραγε το ΠαΣοΚ ή η ΝΔ που τελευταίως χαριεντίζεται όλο και πιο έντονα με τον Σημίτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου