Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Το αλβανικό μόρφωμα του Κοσόβου δημιουργεί δικό του στρατό

Στις 4 Δεκεμβρίου 2014 με ανάρτηση μας είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτό το δήθεν ανεξάρτητο κρατίδιο, το οποίο κατασκευάστηκε στα αποικιοκρατικά μαγειρεία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με στόχο την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και που διοικείται από εμπόρους ναρκωτικών και λευκής σαρκός, πολύ σύντομα θα αποκτούσε ένοπλες δυνάμεις. Μάλιστα είχαμε αναφέρει ότι οι υπό δημιουργία ένοπλες δυνάμεις του Κοσόβου θα έχουν την πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη της Τουρκίας, στο πλαίσιο των σχεδίων της Άγκυρας για το «ισλαμικό τόξο» στην περιοχή.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με το Κόσοβο είναι εξαιρετικές τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου από την Σερβία το 2008 και ήταν από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν πρεσβεία στην Πρίστινα. Σε αυτό το πλαίσιο η Άγκυρα παρέχει πλήρη στήριξη στην Πρίστινα στον πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι το Κόσοβο είναι η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα-κρατίδιο της Ευρώπης και ότι χιλιάδες αλβανοί Κοσοβάροι πολέμησαν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή. Ο Ερντογάν ως πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θεωρεί το Κόσοβο ως τουρκική επαρχία και γέφυρα προς τους τουρκογενείς πληθυσμούς των Βαλκανίων.

Το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιτρέπει μεν στο Κόσοβο να διατηρεί δυνάμεις ασφαλείας, απαγορεύει όμως ρητά την ύπαρξη δυνάμεων στρατού. Ωστόσο στις 14 Δεκεμβρίου η «κυβέρνηση» του Κοσόβου θα υποβάλλει στο Κοινοβούλιο του τεχνητού αυτού κρατιδίου σχέδιο απόφασης για την μετατροπή των δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας που ιδρύθηκαν το 2009 σε «στρατό Κοσόβου» (Ushtria e Kosoves). Το Κοινοβούλιο είναι βέβαιο ότι θα εγκρίνει το σχέδιο, πολλώ δε μάλλον αφού υπάρχει έγκριση από τα μαγειρεία του ΝΑΤΟ, της CIA, του BND και της ΜΙΤ.

Ο αλβανός «πρωθυπουργός» του μορφώματος Μαρούς Χαραντινάι, ο οποίος πρόσφατα απηλλάγη λόγω αμφιβολιών από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου εναντίον του σερβικού πληθυσμού του Κοσόβου, δικαιολογεί την δημιουργία κοσοβο-αλβανικών ενόπλων δυνάμεων λόγω της υποστήριξης που θέλει να παρέχει το κρατίδιο του στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν! Οι δήθεν αντιρρήσεις που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για τον μετασχηματισμό των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσόβου σε τακτικό στρατό, προφανώς και είναι στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, είναι απολύτως βέβαιο ότι η μαφία που κυβερνά αυτό το μόρφωμα ούτε καν ξύνεται αν πρώτα δεν ρωτήσει τους ξένους προστάτες της.

Εν όψει αυτών των εξελίξεων, που προφανώς τείνουν προς την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», η Σερβία ανησυχεί ότι ο πραγματικός στόχος της δημιουργίας ενός «στρατού Κοσόβου» είναι η εθνοκάθαρση του εναπομείναντος σερβικού πληθυσμού στην περιοχή της Μιτρόβιτσα. Το Βελιγράδι έχει δηλώσει ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη μια τέτοια εξέλιξη που βλάπτει τα συμφέροντα του σε αυτή την πρώην σερβική επαρχία. Υπενθυμίζουμε ότι η Μόσχα ως σταθερή σύμμαχος του Βελιγραδίου απορρίπτει επίσης την δημιουργία κοσοβο-αλβανικού στρατού.

Επί του παρόντος οι δυνάμεις εσωτερικής ασφαλείας του Κοσόβου αποτελούνται από 5.000 άνδρες  και 2.500 εφέδρους. Ο διοικητής αυτών των δυνάμεων ονόματι Σουλεϊμάν Σελίμι (σουνίτης μουσουλμάνος το θρήσκευμα) προέρχεται από τους τρομοκράτες του UÇK και ευθύνεται για εκατοντάδες δολοφονίες Σέρβων την δεκαετία του 1990, κατά την περίοδο διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι εξοπλισμένες ελέω Βερολίνου με γερμανικά όπλα όπως τα φορητά G36 και MP5 της Heckler/Koch, με εκτοξευτές χειροβομβίδων ΑG36 επίσης της Heckler/Koch, καθώς και με παλαιότερα όπλα σοβιετικής προέλευσης από την εποχή της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Επίσης πρόσφατα οι δυνάμεις αυτές παρέλαβαν από την Τουρκία θωρακισμένα οχήματα Cobra της Otokar και γερμανικά Puma της Krauss/Maffei/Wegmann. Είναι βέβαιο ότι τον εκκολαπτόμενο «Ushtria e Kosoves» θα φροντίσουν να εξοπλίσουν πρωτίστως η Άγκυρα, συνεπικουρούμενη από το Βερολίνο.

Η σύσταση κοσοβο-αλβανικού στρατού σαφέστατα και προλειαίνει το έδαφος για την δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας. Η χώρα μας στο άμεσο μέλλον δεν θα απειλείται μόνο από την Τουρκία. Θα απειλείται και από τους συμμάχους των Τούρκων Αλβανία και Κόσοβο, αναμφίβολα και από το κράτος της πλάκας «Βόρεια Μακεδονία». Καλό θα είναι ως λαός να μην φορούμε παρωπίδες, διότι οι παρωπίδες είναι ο ασφαλέστερος προσανατολισμός προς την εθνική καταστροφή.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου