Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Άρθρο του "Μυρμιδόνα" στην "Εμπρός". Διαβάστε το νέο άρθρο του "Μυρμιδόνα" στην "Εμπρός" που κυκλοφορεί

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στην Βουλή να μιλάει για τις επιτυχίες της αστυνομίας επί των ημερών του εναντίον της ανομίας, αναφερόμενος στην «εγκληματική οργάνωση» του κυκλώματος ενεχυροδανειστηρίων και τις δεκάδες συλλήψεις που έγιναν από εκατοντάδες αστυνομικούς, για τους «εγκληματίες με τα λευκά κολάρα» όπως είπε ο Πρωθυπουργός με δόση ειρωνείας και ύφος αυστηρού καθηγητού.

Δυστυχώς για εμάς, ο Πρωθυπουργός είναι ένας απόλυτα άπειρος άνθρωπος από την κοινωνία. Η μόνη εμπειρία που μάλλον έχει, είναι αυτή της εσωκομματικής ίντριγκας. Σε όλα τα άλλα παραμένει tabularasa, αν και είναι πια τρία χρόνια πρωθυπουργός και θα περίμενε κανείς να έχει ωριμάσει κάπως.

Αν είχε εμπειρίες λοιπόν από την ζωή, επαγγελματικές ή προσωπικές ή κάποιου τύπου τέλος πάντων, θα γνώριζε ότι δεν ασκεί πολιτική μια κυβέρνηση, μέσω της δικαιοσύνης. Θα γνώριζε ότι δεν είναι ένοχος κάποιος επειδή συλλαμβάνεται. Θα γνώριζε ότι δεν αποφασίζουν για την ενοχή ή την αθωότητα ενός ανθρώπου, τα στρατευμένα κανάλια, οι φυλλάδες και τα κόμματα, αλλά κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί, με βάση νόμους και διατάξεις.

Θα γνώριζε ότι δεν είναι χαρακτηριστικό σοβαρού ανθρώπου να είναι προπέτης. Θα γνώριζε ότι, ακόμη κι αν η συγκυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ, έχει τεράστια ανάγκη να δείξει επιτυχίες σε κάποιο –οποιονδήποτε- τομέα, οι απατεώνες κοινού ποινικού δικαίου και τα μπλεξίματά τους με την δικαιοσύνη, δεν είναι κατάλληλος χώρος, για τέτοιες σπέκουλες.

Κι έτσι ντροπιάστηκε για μια ακόμη φορά. Ενώ από βήματος αυτό-παρουσιάστηκε σαν σίγουρος Σέρλοκ Χόλμς, τελικά η υπόθεση και η εξέλιξή της τον μετέτρεψαν μάλλον σε γκαφατζή επιθεωρητή Κλουζό. Από ότι φαίνεται, άνθρακες ο θησαυρός. Αλλά βέβαια αυτό μένει να αποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές, δεν είναι το θέμα μας ο Ριχάρδος εδώ, αλλά ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός που τελικά, καλό θα είναι να καταγράψει μιαν εμπειρία, από αυτό το επικοινωνιακό φιάσκο του, με τους χρυσοχέρηδες ενεχυροδανειστές και να καταλάβει ότι η σιωπή είναι χρυσός.

Να καταλάβει ότι δεν είναι δουλειά των πολιτικών να χρησιμοποιούν την δικαιοσύνη για πολιτικά παιχνίδια. Να καταλάβει ότι οι διάφοροι πολιτικάντηδες που έχουν μιαν εφήμερη θέση εξουσίας, επειδή τους προώθησαν κάποιες κομματικές κλίκες, δεν έχουν τις γνώσεις, δεν έχουν το ηθικό βάρος, δεν έχουν την εμπειρία, δεν έχουν την νομιμοποίηση, δεν έχουν το κύρος και φυσικά δεν έχουν την αφοσίωση των δικαστικών λειτουργών, ώστε να καταδικάζουν, να διώκουν και να βγάζουν γενικώς δικαστικά αποτελέσματα.

Κοντολογίς δεν σας βγαίνουν οι «εγκληματικές οργανώσεις» βρε αδερφέ… Πάρτε το χαμπάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου