Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Νέα τουρκική πρόκληση στην κατεχόμενη Κύπρο

Πατώντας πάνω στην ένταση της έμφυτης επιθετικότητας που την διέπει, η Τουρκία σφίγγει κι άλλο τον κλοιό γύρω από την Κύπρο, συνεχίζοντας τις απειλές και την επιθετική ρητορική, καθώς έρχονται στο φως πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ για δημιουργία τουρκικής ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αΐντινλίκ», η κατασκευή της βάσης ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά και ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας υπέβαλε ήδη σχετική έκθεση, έπειτα από την ολοκλήρωση τεχνικής εργασίας σχετικά με τον χώρο, το κόστος κατασκευής, τις ανάγκες υπόγειας υποδομής και τις υπόλοιπες συνθήκες.

Η βάση προτείνεται να γίνει στην περιοχή του Τρικώμου, ενώ το θέμα έχει συζητηθεί και με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για την κατασκευή της βάσης προβλέπεται να υπογραφεί το 2019.

Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες και σαφείς ως προ των «τετελεσμένων» γεγονότων που θέλει να δημιουργήσει (και) στην Κύπρο, δείχνοντας το εμφανές αδιέξοδο και την ανυπαρξία της «ελληνοτουρκικής φιλίας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου