Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Χ. Παππάς: Οι υπάλληλοι των δανειστών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πλήττουν τους πυλώνες της Eθνικής μας ταυτότητας - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης σχετικά με τα άρθρα που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, το βασικό εγγυημένο εισόδημα και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην Παιδεία λέγοντας ότι αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. Η πρόταση της ΝΔ επιτρέπει την ίδρυση πανεπιστημίων από ιδιώτες υπό την εποπτεία ανεξάρτητης αρχής, κάτι που θα αποτελέσει άλλη μια πληγή στο Δημόσιο.

Η Χρυσή Αυγή επισημαίνει πως με αυτό το άρθρο η Ανώτατη Εκπαίδευση δεν θα είναι πλέον δημόσιο αγαθό και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και τα διάφορα «κολέγια» θα πωλούν ουσιαστικά πτυχία ισότιμα των δημοσίων πανεπιστημίων με το αζημίωτο φυσικά. Συνολικά, η εν λόγω πρόταση θεσμοθετεί την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Παιδείας.

Η Παιδεία για την Χρυσή Αυγή αποτελεί τον αποκλειστικό παράγοντα της ύπαρξης και διατήρησης του Έθνους, καθώς απ’ αυτήν εξαρτάται τόσο η διαμόρφωση των αξιών που διέπουν το έθνος όσο και η ενστάλαξη των αξιών αυτών στους αυριανούς πολίτες. Αναγκαία είναι η διαμόρφωση των αυριανών πολιτών σε συνειδητοποιημένα μέλη μιας μεγάλης εθνικής ομάδας που θα έχουν συναίσθηση και επίγνωση τόσο της καταγωγής τους όσο και της αποστολής τους.

Εν συνεχεία, ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς σχολίασε στα άρθρα 21 και 25 που αναφέρονται στην μητρότητα, στην προστασία της οικογένειας και των ατόμων με αναπηρίες. Οι πολιτικές τις οποίες ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις ήταν πολιτικές που έπαιρναν από τους πολλούς για να δώσουν στους λίγους. Στα συγκεκριμένα άρθρα προτείνεται η καταβολή ενός εγγυημένου εισοδήματος, χωρίς όμως να αναφέρεται ξεκάθαρα ποιος ακριβώς θα το καταβάλλει, ενώ συμπερασματικά αυτό το εισόδημα θα παρθεί από την ήδη επιβαρυμένη φορολογία των εργαζομένων. Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που βασίζεται στις έννοιες της εργασίας και της παραγωγής, μια Ελλάδα που θα έχει δουλειά για κάθε Έλληνα εργάτη.

Επιπροσθέτως, σχετικά με το άρθρο αναφορικά με την Υγεία, ο κ. Παππάς τόνισε τις ελλείψεις προσωπικού και ιαστρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα περιορισμένα Κέντρα Υγείας, τις περικοπές παροχών σε εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολύμηνες λίστες αναμονής για εξετάσεις προληπτικού ελέγχου, για χειρουργικές παρεμβάσεις και θεραπείες ακόμα και σε παθήσεις που ο χρόνος είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Η πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό.

Όσον αφορά τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως είναι το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει απαραίτητα να παραμείνουν υπό κρατική διαχείριση και όχι στο Υπερταμείο για να πληρώνονται οι ξένοι τοκογλύφοι.

Τέλος, αναφορικά με την προστασία του Περιβάλλοντος ο κ. Παππάς τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κατά της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος του δασικού πλούτου και των οικοσυστημάτων της Χώρας μας που προορίζονται να μετατραπούν σε εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου