Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Περνάει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 19% η Ελληνική Αυγή στην πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων!

Πανικό έχει προκαλέσει στο ανθελληνικό Σύστημα η πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η Ελληνική Αυγή για την Αθήνα λαμβάνει ποσοστό 19% και ο Ηλίας Κασιδιάρης περνάει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Κατόπιν άνωθεν εντολής, η εν λόγω δημοσκόπηση (που διεξήχθη για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας) δεν θα προβληθεί από κανέναν τηλεοπτικό σταθμό και καμία συστημική ενημερωτική ιστοσελίδα. Διέρρευσε όμως σε πολλά δημοσιογραφικά στέκια και δημοσιεύθηκε αρχικά στην έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα bankingnews.gr.

Στο σχετικό άρθρο διαβάζουμε πολλά και ενδιαφέροντα: Ο Κώστας Μπακογιάννης ΝΔ και ο Ηλίας Κασιδιάρης Χρυσή Αυγή είναι πολύ πιθανό να περάσουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019. 

"Με βάση δημοσκόπηση η οποία μετράει την εκλογική επιρροή των υποψηφίων για τον Δήμο Αθηναίων σε αυτή την συγκυρία φαίνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα λάβει ποσοστό κοντά στο 30-32% από τον πρώτο γύρο, περίπου 19% ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή, ο Νάσος Ηλιόπουλος υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 18% και ο Παύλος Γερουλάνος υποψήφιος δήμαρχος για το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 14%. Να τονιστεί ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο Καμίνης είχε λάβει 21%, ο Σακελλαρίδης 20%, ο Σπηλιωτόπουλος 17% και ο Κασιδιάρης 16%.

Με βάση τα πρώιμα δημοσκοπικά ευρήματα για τον Δήμο Αθηναίων ο Μπακογιάννης θα λάβει περίπου 65 με 67 χιλιάδες ψήφους από τον πρώτο γύρο και περίπου 44-45 χιλιάδες ψήφους ο Κασιδιάρης. Ο Νάσος Ηλιόπουλος εμφανίζει δύο μειονεκτήματα: 1) Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός οπότε θα απαιτηθεί χρόνος για να γίνει γνωστός στους δημότες του δήμου Αθηναίων - 2)Υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα με 8% διαφορά από την πρώτη ΝΔ. 

Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει ποσοστά της τάξης του 8% με 9% με βάση τις δημοσκοπήσεις. Αν και τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πρώιμα φαίνεται ότι ο Μπακογιάννης θα εξασφαλίσει με άνεση τον Δήμο Αθηναίων στον δεύτερο γύρο κυρίως γιατί εάν περάσει ο Κασιδιάρης στον δεύτερο γύρο που είναι και το πιθανότερο σενάριο οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα συσπειρωθούν υπέρ Μπακογιάννη και θα εκλεγεί με μεγάλη διαφορά. Για τον Μπακογιάννη ο δεύτερος Κασιδιάρης θα τον ευνοήσει.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή η είσοδος στον δεύτερο γύρο θα θεωρηθεί μεγάλη πολιτική νίκη για ένα κόμμα και ένα υποψήφιο αποκλεισμένο από όλα τα μέσα ενημέρωσης σε αντίθεση με τον Μπακογιάννη που τυγχάνει μεγάλης προβολής από τα μέσα ενημέρωσης. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον αυτός ο συνδυασμός ειδικά μάλιστα εάν υπάρξει και debate μεταξύ των δύο υποψηφίων".
www.bankingnews.gr

Από το κείμενο, κρατήστε - εκτός από τη βεβαιότητα ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών -  και την τελευταία παρατήρηση: τι θα συμβεί αν υπάρξει τηλεμαχία Κασιδιάρη - Μπακογιάννη, όπου οι δύο υποψήφιοι θα αντιπαρατεθούν σε επίπεδο επιχειρημάτων και προγράμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου