Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η πυρηνοκίνητη μακράς εμβέλειας τορπίλη «Ποσειδών» της Ρωσίας

Ένα από τα όπλα επόμενης γενιάς των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με τα υπερσύγχρονα Avangard, Kinzhal, Raduga, Zirkon, Sarmat και S-500 για τα οποία έχουμε αναφερθεί στην ιστοσελίδα μας, είναι και η πυρηνοκίνητη τορπίλη «Ποσειδών» (ρωσικός κωδικός Status-6) η οποία δύναται  να φέρει πυρηνική κεφαλή έως 2 μεγάτονους ( η ατομική βόμβα που εξαφάνισε την Χιροσίμα είχε ισχύ 20 χιλιότονους).

Η τορπίλη «Ποσειδών» είναι η μεγαλύτερη τορπίλη που έχει ποτέ αναπτυχθεί, έχει διάμετρο περίπου 2 μέτρων και μήκος 20, τουτέστιν έχει 30 φορές το μέγεθος μιας συμβατικής τορπίλης βαρέος τύπου. Κινείται με την βοήθεια ενός μικροσκοπικού πυρηνικού αντιδραστήρα σε βάθος 1.000 μέτρων, πρακτικά έχει απεριόριστη εμβέλεια και μπορεί να παρακάμψει οποιεσδήποτε υπάρχουσες πυραυλικές άμυνες. Τα ρωσικά υποβρύχια που δύναται να μεταφέρουν αυτές τις τορπίλες ανήκουν στην κλάση Oscar (πυρηνοκίνητα), αφού υποστούν κάποιες μετατροπές τα υποβρύχια αυτής της κλάσης μπορούν να μεταφέρουν 4 τορπίλες «Ποσειδών» με συνολική ισχύ 800 μεγάτονους.

Ουσιαστικά η τορπίλη «Ποσειδών» είναι ένα μη επανδρωμένο μικρό υποβρύχιο σχήματος τορπίλης που αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 100 κόμβων (185 χλμ/ώρα) και δύναται με την υπερσύγχρονη τεχνολογία του να αποφεύγει τις συσκευές ακουστικής παρακολούθησης. Αυτό το υπερόπλο έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί δια της πυρηνικής έκρηξης κυματισμούς «τσουνάμι» ύψους άνω των 50 μέτρων και ούτως να καταστρέφει  ναυτικές βάσεις και ακτογραμμές από μεγάλη απόσταση. Επίσης το χτύπημα μιας μόνο τέτοιας τορπίλης θα μπορούσε να καταστρέψει μια μεγάλη αρμάδα εχθρικών ναυτικών δυνάμεων (αεροπλανοφόρο, υποβρύχια, φρεγάτες, σκάφη συνοδείας), καθώς η πυροδότηση της πυρηνικής κεφαλής σε μικρή απόσταση από την αρμάδα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με ανθυποβρυχιακά μέσα λόγω της μεγάλης ταχύτητας που κινείται αυτό το μικρό μη επανδρωμένο υποβρύχιο.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, που αναμφισβήτητα διαθέτει μεγάλη ισχύ, με την τορπίλη «Ποσειδών» χάνει την επιθετική και απειλητική του ικανότητα. Το υπερόπλο  «Ποσειδών» μειώνει την ναυτική αρμάδα των ΗΠΑ σε έναν άχρηστο, αργά κινούμενο σωρό από παλιοσίδερα. Ένας μικρός αριθμός από αυτές τις τορπίλες αρκεί για να εξουδετερώσει την στρατηγική αξία του αμερικανικού ναυτικού, ανεξάρτητα σε ποία θάλασσα ή ωκεανό αναπτύσσεται.

Οι υπηρέτες του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού καλά θα κάνουν να λογικευτούν και να αρχίσουν να διαπραγματεύονται τις προϋποθέσεις τιμητικής στρατηγικής αποχώρησης από  την παγκόσμια εξουσία. Για τις ΗΠΑ αυτό σημαίνει εγκατάλειψη των θέσεων τους σε όλο τον κόσμο, υποχώρηση στην επικράτεια τους και άρση των παρεμβάσεων τους στην Ευρασία.

Γ. Λιναρδής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου