Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

«Ζητάνε και τα ρέστα» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν συμβιβασμό και “Συμφωνία των Πρεσπών” με την Τουρκία

Η εγκυρότητα και η σοφία της ρήσης «πολλές φορές η δικαιολόγηση ενός λάθους καταντά χειρότερη και από το ίδιο το λάθος» βρήκε πλήρη εφαρμογή και στην περίπτωση των δύο θλιβερών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Κώστα Δουζινά, οι οποίοι επιχείρησαν να ανασκευάσουν μετά την κατακραυγή και την αποδοκιμασία τους για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν αντέδρασαν στην ιταμή πρόκληση του τούρκου βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ, που είπε μέσα στην Βουλή ότι οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα έχουν «συνέπειες», αλλά υποστήριξαν, μάλιστα, ότι πρέπει να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με «έντιμο συμβιβασμό, όπως έγινε και με τη Βόρεια Μακεδονία»!

Αντί να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για την ανεπάρκειά τους να υπερασπιστούν τα Εθνικά συμφέροντα έναντι της τουρκικής πρόκλησης, τόλμησαν να υποστηρίξουν ότι τα λεγόμενα τους απλώς διαστρεβλώθηκαν. Τι είπαν οι Καραγιαννίδης και Δουζινάς για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Ο μεν πρώτος πως η φράση του να κάνουμε «έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία» είναι μέρος μιας μακράς ομιλίας του στην αρμόδια και επίμαχη επιτροπή του ΝΑΤΟ, η οποία «κόπηκε για να βγάλει την είδηση»!

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για ώρα, εξηγούσε ότι ναι μεν είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συμβιβασμό και σε μια συμφωνία όπως με τη «Βόρεια Μακεδονία», όμως εννοούσε ότι εφόσον η Τουρκία αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι συζητήσεις.

 

Ακολούθησε ο Κώστας Δουζινάς για να δικαιολογήσει με το δικό του παραμύθι το εθνικό ολίσθημά του. Όπως υποστήριξε, η ενημέρωση για την Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα διαφορετικό μέρος της ομιλίας και ουδέποτε έγινε η παραμικρή σύνδεση των δύο, ενώ πρόσθεσε πως «όταν ο τούρκος βουλευτής αναφέρθηκε στα θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, παρουσίασα πλήρως την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης».

Και οι δύο κρύφτηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της επιτροπής, για να δώσουν το δικαίωμα στους τούρκους να συνεχίσουν να προκαλούν, όπως έκανε χθες ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δηλώνοντας : «Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα». Το εθνομηδενιστικό παρελθόν των δυο θλιβερών αυτών συριζαίων αποτελεί εγγύηση όχι μόνο για το τωρινό ατόπημα τους, αλλά και για ανάλογες αντεθνικές συμπεριφορές στο μέλλον.

Τουρκική πρόκληση μέσα στην Ελληνική Βουλή! Απειλές από βουλευτή του Ερντογάν – Καμία απάντηση από τους ραγιάδες

Παραδοχή Κουμουτσάκου: Για… γκαζόζα είχε πάει ο εκπρόσωπος της ΝΔ όταν οι τούρκοι απειλούσαν μέσα στην Ελληνική Βουλή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου