Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Κίνα! Κίνα! Κίνα! κατά το Τora! Tora! Tora!

Στην μεγάλη επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941, μια επίθεση που δικαιολόγησε την προσχώρηση των ΗΠΑ στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον των δυνάμεων του Άξονα, το σύνθημα τους ήταν ένα: Tora! Tora! Tora! Στην κυριολεξία «Tora» στα ιαπωνικά σημαίνει «τίγρης», αλλά ο κωδικός της επίθεσης των προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των λέξεων «totsugeki» και «raigeki» που σημαίνουν «επίθεση τορπιλών».

Όπως έγινε γνωστό προ ολίγων ημερών οι ΗΠΑ θα αυξήσουν στον προϋπολογισμό του 2020 τις δαπάνες για την εθνική τους ασφάλεια στο ποσό των 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 718 δις αφορούν τις δαπάνες του αμερικανικού Πενταγώνου ( το 2019 οι αντίστοιχες δαπάνες του Πενταγώνου είναι 685 δις δολάρια). Προφανώς η σιωνιστική νομενκλατούρα της Ουάσιγκτον υπερισχύει σε αυτό τον τομέα και επικρατεί, αν αναλογισθούμε ότι το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ έχει πλέον φτάσει στο δυσθεώρητο  ύψος των 22 τρισεκατομμυρίων (22.000 δισεκατομμύρια).

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν τόνισε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου ότι ο προϋπολογισμός των 750 δις είναι οι υψηλότερες δαπάνες που έχουν ποτέ επιτευχθεί για το υπουργείο του. Η υπέρβαση του προϋπολογισμού σε σχέση με το 2019  προορίζεται για την νεοσυσταθείσα Διαστημική Διοίκηση και τον Κυβερνοχώρο, ένας τομέας όπου οι Κινέζοι βρίσκονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη μπροστά από τις ΗΠΑ, και τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών όπλων και των φορέων τους, ένας τομέας όπου οι Ρώσοι βρίσκονται μπροστά με τα υπερ-υπερηχητικά τους συστήματα. Ο αυξημένος προϋπολογισμός αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με το ΑΕΠ, καθώς προσεγγίζει το 3% και θυμίζει εποχή «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ήτοι τους πολέμους κατά του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Ο Σάναχαν στην ομιλία του στο Κογκρέσο κατέστησε σαφές ότι μετά την «ρωσική απειλή» στην Ευρώπη, η Κίνα βρίσκεται τώρα στο προσκήνιο ως αντίπαλος των ΗΠΑ. Όπως διευκρίνισε στους γερουσιαστές της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων, ο κύριος στόχος είναι Κίνα! Κίνα! Κίνα! Στις παρατηρήσεις του προς τους γερουσιαστές τόνισε ότι η Κίνα επιδιώκει στρατιωτικά τον «επιθετικό εκσυγχρονισμό» και αυξάνει σταθερά τις αμυντικές της δαπάνες, οι οποίες πλησιάζουν αυτές των ΗΠΑ αν ληφθεί υπόψη η αγοραστική δύναμη και το κόστος προσωπικού. Η Κίνα σύμφωνα με τον Σάναχαν διαθέτει ήδη διαστημικά όπλα και έχει γίνει επικίνδυνη στον κυβερνοχώρο, ενώ θέλει να καταργήσει «την διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες (μετ.: προφανώς ο Σάναχαν εννοεί την Νέα Παγκόσμια Τάξη). Η Ρωσία υποτιμάται ως απειλή από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αλλά τονίζεται ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναβαθμιστεί με «κατανομή των βαρών» μεταξύ των μελών του κατά της «ρωσικής επιθετικότητας».

Ουδόλως είναι δυσδιάκριτη μια μετατόπιση της προβολής της αμερικανοσιωνιστικής εξουσίας προς την περιοχή Ειρηνικού-Ασίας, κάτι για το οποίο πολλάκις έχουμε αναφερθεί με αναλύσεις στην ιστοσελίδα μας. Οι ΗΠΑ απομακρύνονται από την Ευρώπη αλλά και την Μέση Ανατολή, ο Τραμπ αντιλαμβάνεται αυτές τις περιοχές του πλανήτη ως δευτερεύουσα γεωπολιτική σκηνή. Η κατάργηση εκ μέρους των ΗΠΑ της Συνθήκης INF (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty) προφανέστατα ρίχνει το βάρος της υπεράσπισης της δυτικής Ευρώπης στο «ευρωπαϊκό» ΝΑΤΟ (η Γερμανία πλήττεται στρατηγικά  από την κατάργηση της INF), ενώ όσο αφορά την Μέση Ανατολή φαίνεται ότι επικρατεί ο ρεαλισμός μετά την νίκη των συμμάχων της Ρωσίας.

 Η Ουάσιγκτον μετά το «παρωχημένο» ΝΑΤΟ και την «ρωσική απειλή», τώρα φέρνει στο προσκήνιο την «κινεζική επιθετικότητα». Κίνα! Κίνα! Κίνα! λοιπόν, δεν μένει παρά η επιλογή του κινεζικού «Περλ Χάρμπορ» που βέβαια θα βρίσκεται στον χώρο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου