Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αίτημα Χρυσής Αυγής για φωταγώγηση της Βουλής εις Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αίτημα Χρυσής Αυγής για φωταγώγηση της Βουλής εις Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή στηρίζει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α.-Καναδά για φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής ανήμερα της 19ης Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ακολουθεί η σχετική επιστολή όπως κατατέθηκε:
Προς  τον κύριο Νικόλαο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αθήνα, 6 Μαΐου 2019
Κύριε Πρόεδρε, 
Σύμφωνα με αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α.-Καναδά, η οποία δημοσιεύθηκε στον Τύπο στις 28 Απριλίου 2019 ζητείται η φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής ανήμερα της 19ης Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η Βουλή των Ελλήνων κατά το παρελθόν έχει δείξει ανάλογη ευαισθησία και έχει φωταγωγηθεί το κτήριο της, με απόφαση του Προέδρου της, με αφορμή μείζονα παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέματα όπως για παράδειγμα, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, επίσης όπως η Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, αλλά δυστυχώς και για να εξυπηρετήσει ο Πρόεδρος της Βουλής μικροκομματικά-ψηφοθηρικά συμφέροντα, όπως την φωταγώγηση στο Athens Pride...
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το σχετικό αίτημα των Ποντιακών Ομοσπονδιών και προτείνει και αυτός να τιμήσει η Ελληνική Βουλή την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με αφορμή και την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την σφαγή 353.000 Ποντίων από τους Τούρκους.
Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε την φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων ανήμερα της 19ης Μαΐου με το πορφυρό χρώμα του αίματος των αδικοχαμένων ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού.
Με τιμή,
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου