Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ένας στους τέσσερις νέους δεν εργάζεται ούτε σπουδάζει στην Ελλάδα του «Συνταγματικού τόξου» και των Μνημονίων

Ένας στους τέσσερις νέους δεν εργάζεται ούτε σπουδάζει στην Ελλάδα του «Συνταγματικού τόξου» και των Μνημονίων

Σε μόνιμη βάση, τα στοιχεία των ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν το μέγεθος της ανέχειας στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας.

Πραγματική απογοήτευση προκαλούν στοιχεία της Eurostat για το 2018, που δείχνουν ότι περισσότεροι από ένας στους τέσσερις νέους Έλληνες βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας, αλλά και εκτός της εκπαίδευσης.

Η Χώρα μας κατατάσσεται στην δεύτερη χειρότερη θέση ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το 26,8% των νέων ηλικίας 20 έως 34 ετών δεν απασχολείται επαγγελματικά, δεν μαθητεύει σε επιχείρηση ούτε σπουδάζει σε σχολή. Ο μέσος όρος της περιθωριοποίησης των νέων στην Ε.Ε. είναι δέκα μονάδες χαμηλότερος από το Ελληνικό ποσοστό, 16,5%. Η μοναδική χώρα που ξεπερνά την Ελλάδα είναι η Ιταλία, όπου σχεδόν το 29% των νέων δεν εργάζεται ούτε σπουδάζει.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 3,35 εκατομμύρια άνθρωποι –το 31,8% του πληθυσμού- απειλούνταν πέρυσι από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Με αυτά τα εντελώς αποθαρρυντικά νούμερα βαδίζουμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με δύο εκ των βασικών πολιτικών φορέων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), που καταστρέφουν την Χώρα μας να διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να κυβερνήσουν ξανά και να καταστρέψουν εκ νέου την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου