Προβλήθηκε προεκλογικά και ήταν ένας από τους πρώτους νόμους τους οποίους ψήφισε η Νέα Δημοκρατία έχοντας πλήρη συμπαράσταση από τον “αντισυστημικό” Βελόπουλο. Μιλάμε για την περίφημη κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία προβλεπόταν και με τον προηγούμενο νόμο, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ και καμία εγγύηση δεν υπάρχει ότι θα εφαρμοστεί και τώρα.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” για τα όσα ψηφίστηκαν στην Βουλή γράφτηκε:
«Αλλάξαμε τις αρμόδιες αρχές σε δημόσιες αρχές και διευκρινίζουμε ότι αυτές οι αρμοδιότητες είναι επιπροσθέτως των όποιων αρμοδιοτήτων έχουν οι πρυτανικές αρχές εκ του νόμου από άλλα νομοθετήματα», τόνισε η κ. Κεραμέως.
Η βελτίωση, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, αποσκοπεί στο να ξεκαθαριστεί ότι η εν λόγω διάταξη δεν αφορά τις πρυτανικές αρχές. Σημειώνεται, ότι δημόσιες αρχές νοούνται η αστυνομία, η πυροσβεστική, η εισαγγελία, η πολεοδομία, το ΣΔΟΕ. Έτσι, με τη νομοτεχνική βελτίωση, η διάταξη για το άσυλο έχει ως εξής:
«Άρθρο 64 Ακαδημαϊκές ελευθερίες - Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος
3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι δημόσιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».
Εάν έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα οι εξαγγελίες της κυβερνήσεως τότε η οποιαδήποτε δημόσια αρχή θα μπορεί να παρέμβει και να καταργεί το Πανεπιστημιακό άσυλο και χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν σαν δημόσιες αρχές η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, η Εισαγγελία, η Πολεοδομία ακόμη και το ΣΔΟΕ που καταργήθηκε.
Επί του προκειμένου ισχύει και το έργο το έχουμε ζήσει πολλές φορές ότι όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Εάν συμβεί δηλαδή κάτι (που θα συμβεί!) ο ένας θα τα ρίχνει στον άλλον και κανένας δεν θα επεμβαίνει όπως συνέβαινε και με τον προηγούμενο νόμο.
Θυμίζουμε ότι για την διάπραξη κακουργημάτων δεν υπήρχε Πανεπιστημιακό άσυλο και όμως δεν γινόταν τίποτε. Μάλιστα στην Θεσσαλονίκη σε μία περίπτωση είχε διατάξει την άρση του ασύλου ο τότε Εισαγγελέας Φλωρίδης και η εντολή του δεν εκτελέστηκε!
Εκεί όμως όπου βοά ο δόλος και η πολιτική σκοπιμότητα είναι στην παράγραφο τρία του άρθρου 64 που παρατίθεται παραπάνω όπου βλέπουμε ότι λείπει από την περίπτωση της επέμβασης μία απλή λέξη που θα έλυνε πολλά προβλήματα, η λέξη ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ επέμβαση! Όσο για την γενικότητα της εκφράσεως “αξιόποινων πράξεων” γιατί ο νομοθέτης δεν καθόριζε τις πράξεις αυτές;
Απαντώντας λοιπόν στις θριαμβολογίες των λακέδων της Ν.Δ. (και “ακροδεξιών” και “αντισυστημικών”…) ότι καταργήθηκε επιτέλους το Πανεπιστημιακό άσυλο θα θέσουμε το εξής ερώτημα: Αφού δεν υπάρχει πλέον Πανεπιστημιακό άσυλο γιατί δεν γίνεται μία έφοδος της Αστυνομίας στις γιάφκες των αναρχοκομμουνιστών που υπάρχουν σε όλα τα Πανεπιστήμια; Γιατί δεν γίνεται μία έφοδος της Αστυνομίας στο στέκι του “Ρουβίκωνα” που υπάρχει στην Φιλοσοφική; Γιατί δεν γίνεται μια έφοδος της Αστυνομίας στους υπολογιστές που υπάρχουν μέσα στο Πολυτεχνείο από τους οποίους συντελούνται αξιόποινες πράξεις από το γνωστό ιντιμίντια;
Παραμύθια για αγρίους λοιπόν και κουτόχορτο για ηλιθίους η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και όλα αυτά θα ακουγόντουσαν στην Βουλή εάν υπήρχε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενώ τώρα όχι μόνον δεν ακούστηκε λέξη από τον Βελόπουλο, αλλά ψήφισε τον νόμο χωρίς καμία ένσταση και παρατήρηση…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου