Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

O «Phylax» και ο νέος Διοικητής του Αγίου Όρους Μαρτίνος...

O «Phylax» και ο νέος Διοικητής του Αγίου Όρους Μαρτίνος...

Δεν πάει πολύς καιρός όταν ένα άγαλμα με μία αλλόκοτη μορφή τοποθετήθηκε στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου
και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Σας θυμίζουν την είδηση, η οποία δεν είναι και τόσο παλαιά: 
“Μεγάλες αντιδράσεις στο Παλαιό Φάληρο και σε ολόκληρη την Ελλάδα από ένα άγαλμα με την ονομασία «PHYLAX» που τοποθετήθηκε στην είσοδο του δήμου. Ο ακέφαλος, ή καλύτερα με ατελώς αμορφοποίητη κεφαλή πτηνού ή απλώς ερπετοειδούς, πορφυρός κατά τα άλλα άγγελος, υπό μια σημειολογική έννοια κρατά «πτερωτός» τα κλειδιά της πόλης επιτηρώντας καθιστός αλλά από ψηλά όσους εισέρχονται σε αυτήν από την παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνος. Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος. Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η αστική και μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου Μαρτίνου.”
Ποιος ήταν όμως ο πτηνόμορφος Θεός της Αιγυπτιακής μυθολογίας, που μάλιστα ήταν και Θεός της Μαγείας; Ιδού η απάντηση: 
“Θωθ: Θεός της σοφίας, της γραφής και της μαγείας, ο Θωθ απεικονίζεται με κεφάλι πτηνού και ήταν ο γραφιάς του κάτω κόσμου. Κατέγραφε τις ετυμηγορίες για τον κάθε πεθαμένο, όπως επίσης και τα ξόρκια στην Βίβλο των Νεκρών.”
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απαίσια εκείνη μορφή του αγάλματος που τελικά αποκαθηλώθηκε μετά από μεγάλες αντιδράσεις του Λαού, δεν ήταν αθώα… Χρηματοδότης ο εφοπλιστής και πατέρας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρτίνος, για τον οποίο ανακοινώθηκε το εξής: 
“Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος αναλαμβάνει Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πρόσωπο του κ. Μαρτίνου συγκλίνουν όλοι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο.”
Με απλά λόγια, ο άνθρωπος ο οποίος πλήρωσε για το προκλητικό αυτό άγαλμα με τους σκοτεινούς συμβολισμούς έγινε Διοικητής του Αγίου Όρους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι πιο φυσικό μετά τον διορισμό της Νίκης Κεραμέως της λέσχης Μπίλντερμπεργκ ως υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου