Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Άσκηση της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνει τις φήμες περί ύπαρξης τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Άσκηση της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνει τις φήμες περί ύπαρξης τζιχαντιστών στην Ελλάδα

«Παρείσφρηση επιστρεφόντων αλλοδαπών τρομοκρατών μαχητών σε μεικτές μεταναστευτικές ροές σε ελληνικό νησί» και «Ριζοσπαστικοποίηση προσφύγων σε hotspot σε ελληνικό νησί».

Αυτά είναι τα δύο βασικά σενάρια ειδικής άσκησης ετοιμότητας, που προετοιμάζει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) σε μία χρονική στιγμή διάχυτης ανησυχίας για το ενδεχόμενο να περάσουν τζιχαντιστές στην χώρα μας μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και την ώρα που η κατάσταση στα hotspot των νησιών του βόρειου Αιγαίου είναι εκρηκτική.

Από την στιγμή της εξάρσεως του περίφημου «προσφυγικού» ζητήματος, η Χρυσή Αυγή τόνιζε μέσα στην βουλή ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να εισέλθουν στην χώρα μας φανατικοί ισλαμιστές που ίσως επιχειρήσουν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως συνέβη στην Γαλλία, στην Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Ενώ η κατάσταση στα ελληνικά νησιά έχει φτάσει στο απροχώρητο με την διαμονή δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών – κυρίως σε Λέσβο και Σάμο, οι αρχές της χώρας προχωρούν στην πραγματοποίηση μιας άσκησης που επιβεβαιώνει τις φήμες περί ύπαρξης τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pronews, στην άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Σωφρονιστικών Καταστημάτων με στόχο την αναγνώριση και τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης, που σχετίζονται με ριζοσπαστικοποιημένα άτομα και τρομοκράτες. Ζητούμενο της άσκησης είναι να δοκιμαστεί ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης όπως αυτή θα εξελίσσεται μέσα από ειδικά σενάρια, που θα έχουν οπτικοποιηθεί.

Το γεγονός ότι εκτός από την ύπαρξη φανατικών ισλαμιστών, συνδέουν άμεσα τους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών με χώρους όπου είναι πιθανή η «ριζοσπαστικοποίηση» άλλων ατόμων, σημαίνει πολύ απλά ότι η ΕΥΠ και η Αστυνομία έχει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία. Το ζήτημα είναι πως η ταυτοποίηση τέτοιων ατόμων δεν είναι συχνά μια εύκολη υπόθεση, καθώς πολλοί δεν διαθέτουν απολύτως κανένα έγγραφο και δηλώνουν όλοι τους «πρόσφυγες».

Είναι «παράξενο» το γεγονός ότι η πλειοψηφία όσων… χάνουν τα έγγραφά τους, δεν χάνουν τα κινητά τους τηλέφωνα με τα οποία μπορούν να επικοινωνήσουν με οικία τους πρόσωπα, αλλά και πιθανώς με εξτρεμιστικούς κύκλους.

Επιπλέον η συμμετοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων σημαίνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι φόβοι, ότι στις ομάδες των φανατικών ισλαμιστών, μπορεί να συμμετέχουν ακόμα και αλλοδαποί κρατούμενοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας μας.

Δυστυχώς, η ανεύθυνη πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» οδηγεί την Πατρίδα μας σε επικίνδυνους δρόμους και βλέπουμε ότι και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτική. Το δήθεν «προσφυγικό» μετατρέπεται σταδιακά σε ύψιστο ζήτημα εθνικής ασφάλειας και αν δεν παρθούν άμεσα αυστηρά μέτρα, τα χειρότερα έπονται…

Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου