Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Χρ. Παππάς: Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας αποτελεί πλήγμα στον πυρήνα της κρατικής ιδιοσυστασίας της Ελλάδος - BINTEO

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης σχετικά με διαδικαστικά θέματα, εκφράζοντας τις πάγιες απόψεις της Χρυσής Αυγής. Τόνισε, αρχικά, πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε καταψηφίσει ήδη από 14 Νοεμβρίου του 2018 την σύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής καθώς γνωρίζει ότι θα συζητηθούν θέματα, όπως ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, που η υπερψήφισή τους θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην κρατική ιδιοσυστασία της Ελλάδος.

Επιπροσθέτως, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι η εν λόγω Επιτροπή χρησιμοποιείται ως εκλογικό εργαλείο προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας τρεις άξονες. Ο πρώτος είναι να οδεύσει η Χώρα σε εκλογές με συνταγματολογία, ο δεύτερος με παροχολογία και ο τρίτος με ελληνοποίηση των αλλογενών και αλλοδαπών που εισέρχονται κατά χιλιάδες στην Χώρα, και όχι με θεσμοθέτηση ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς.

Τέλος, ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς επισήμανε ότι πρόκειται για μια Επιτροπή χωρίς τελειωμό ουσιαστικά και το μόνο που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να πλήξει την Ορθοδοξία μας, τα Όσια και τα Ιερά της Πατρίδος μας.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Χρήστου Παππά:

«ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ήδη κλείσαμε δίωρο μόνο και μόνο με τα διαδικαστικά. Δεν πήρα τον λόγο. Θα ήθελα τον λόγο για δύο λεπτά, για να καταγραφεί η άποψή μας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Επειδή το θέμα της Επιτροπής μας και ό,τι γίνεται στην Ελληνική Βουλή είναι πρωτίστως πολιτικό, θέλω να πω ότι εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι ψηφίσαμε αρνητικά στη συνεδρίαση της Ολομελείας της 14ης Νοεμβρίου, ώστε να μην συσταθεί αυτή η Επιτροπή και ούτε καν να μπουν θέματα, τα οποία για εμάς είναι τα θεμέλια της κρατικής μας υπόστασης, αν θέλετε, και ιστορίας αιώνων, όπως είναι τα θέματα του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, που θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο πλήγμα στην κρατική μας ιδιοσυστασία, αν θέλετε.

Παρόλα αυτά, παίρνω τον λόγο, για να μην δημιουργείται  η εντύπωση ότι εμείς συναινούμε και ψηφίζουμε, όπως είπατε προηγουμένως, ομοφώνως. Δεν ψηφίζουμε ομοφώνως, κύριε Πρόεδρε. Δεν συμφωνούμε με την ομόφωνη απόφασή σας να θέσετε κάποιο ζήτημα σε δεύτερη μοίρα, για λόγους επικοινωνιακούς της παρούσης στιγμής.

Γιατί γενικότερα, για λόγους επικοινωνιακούς και σαν εκλογικό εργαλείο, σαν εκλογικό πυροτέχνημα, χρησιμοποιείται όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται περί Συντάγματος. Ξέρετε ότι θα πέσει στο κενό η υποτιθέμενη διαφοροποίηση και αλλαγή των άρθρων που θέλετε να κάνετε στο Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, το επιχειρείτε, στο πλαίσιο μιας πολιτικής, η οποία έχει τρεις άξονες. Ο ένας άξονας είναι να οδεύσουμε προς τις εκλογές με συνταγματολογία. Ο δεύτερος άξονας είναι να οδεύσουμε στις εκλογές με παροχολογία, δηλαδή  με ένα εκλογικό χαρτζιλίκι. Και ο τρίτος άξονας είναι να οδεύσουμε προς τις εκλογές με ελληνοποίηση των αλλογενών και αλλοδαπών, που έρχονται στην Ελλάδα, και όχι με θεσμοθέτηση ψήφου στους Έλληνες ομογενείς. Διαφωνούμε, λοιπόν, με αυτήν την πρότασή σας, η οποία έγινε ομόφωνα, όπως είπατε, δεκτή…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν έγινε ομόφωνα δεκτή, κύριε Παππά. Κατά πλειοψηφία είπαμε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ωραία. Εμείς ανήκουμε, λοιπόν, στην ισχυρή εθνικιστική μειοψηφία που μάχεται εναντίον όλων σας και των διαδικασιών που γίνονται σε αυτήν εδώ την Αίθουσα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου