Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Μητσοτάκηδες

Μητσοτάκηδες

Άρθρο του "Μυρμιδόνα" στην "Εμπρός".

Πρέπει να διατηρούμε ευκρινή εικόνα του πολιτικού κόσμου. Να μπορούμε να ξεχωρίζουμε εκείνους που είναι επαγγελματίες πολιτικοί από πολιτικοί με όραμα. Η οικογένεια Μητσοτάκη για παράδειγμα είναι μια οικογένεια της οποία η πολιτική, είναι η οικογενειακή επιχείρηση. Χωρίς βεβαίως να είναι η μόνη.

Δεν θα ασχοληθώ με τα δεύτερο-τρίτα κόρες ή ξαδέρφια, που κατά καιρούς έχουν περάσει από συμβουλευτικές θέσεις, τοποθετήσεις κλπ. Αλλά μόνο με τα «πρώτα» ονόματα. Αρχηγός της οικογενείας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μια πολιτική φιγούρα που έβαλε τα θεμέλια της κερδοφόρας επιχείρησης. Υπουργός, αλλά και Πρωθυπουργός. Εκείνος που ουσιαστικά έσωσε το ΚΚΕ από διάλυση αφού την εποχή που κατέρρεε το ανατολικό μπλοκ, έδωσε φιλί ζωής στο ΚΚΕ κάνοντας την συγκυβέρνηση του 1989. Αναλογισθείτε μόνο, πόσα στελέχη της τότε αριστεράς που συγκυβέρνησαν, βρίσκονται σήμερα στον ΣΥριζα.

Η κόρη του Ντόρα, βουλευτής της Ν.Δ. για χρόνια, παρουσιαζόταν σαν μια ελπίδα της πολιτικής, μέχρι που ανέλαβε τον δήμο Αθηναίων και αποδείχτηκε κάτω του μετρίου. Και σαν υπουργός όμως δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Μεγαλύτερο ντόρο έκανε ότι, επί Ντόρας, την κοπάνησε στο εξωτερικό ο Χριστοφοράκος, παρά κάποια πολιτική της απόφαση. Σημαντική λεπτομέρεια ότι, ήταν σύζυγος του Παύλου Μπακογιάννη, επίσης πολιτικού και δολοφονημένου από την 17 Νοέμβρη.

Έχουμε ακόμη τον γιό της Ντόρας, Κώστα Μπακογιάννη, που διετέλεσε ήδη Περιφερειάρχης και τώρα πάει για Δήμαρχος Αθηναίων. Έχουμε φυσικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αδελφό της Ντόρας, που είναι αρχηγός της Ν.Δ. και θέλει να γίνει Πρωθυπουργός.

Έχουμε όμως και την Αντιγόνη Λυμπεράκη, ανιψιά Μητσοτάκη,που ήταν αριστερή, συμμετείχε στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του Ενιαίου Συνασπισμού (από το 1990 μέχρι το 1996) κατέβηκε πρώτη φορά σαν υποψήφια του Μάνου και εκλέχθηκε τελικά με το Ποτάμι. Επίσης  από 23 Μαρτίου 2018, έχει τοποθετηθεί επίσημα Γενική Διευθύντρια στο «SolidarityNow» μια ΜΚΟ που υποστηρίζεται από το «open foundation» του Σόρος.

Αυτοί οι πολιτικοί επαγγελματίες, κατηγορούν την Χρυσή Αυγή, για οικογενειοκρατία!

Αυτοί που τα θέλουν όλα. Θέλουν τα βουλευτικά έδρανα, θέλουν τις Περιφέρειες, θέλουν τους Δήμους, θέλουν τα υπουργεία θέλουν την Πρωθυπουργία. Και τα θέλουν για τους ίδιους, για τα παιδιά τους, για τα αδέλφια τους για τα ανίψια τους για τα εγγόνια τους!!!

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Πατρίδα πάει κατά διαόλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου